Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

KONTAKTNÍ INFORMACE

Ing. Jana Malá

Juřinka 143

757 01 Valašské Meziříčí

 

tel. 737 551 994

email: obchod@dobraspizirna.cz

 

Prodejna:

Obchůdek u Jany

Komenského 1275

75701 Valašské Meziříčí

Otevírací doba:

PO - PÁ   9,00-17,00hod

 

tel. na prodejnu 702 089 203

  1. Úvod
  2. Vanilka
  3. Solomon Vanilka mletá 4g

Solomon Vanilka mletá 4g

Vanilka mletá jsou mleté celé vanilkové lusky z Madagakaru, odrůda Bourbon. Mletá vanilka je připravená k okamžitému použití do krémů, pudinků, čajové... celý popis
Dostupnost
Skladem 9 ks
90,00 Kč
78,26 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:507
Výrobce:Solomon, ask4spice s.r.o. 330 17 Chotíkov 74
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Vanilka mletá

jsou mleté celé vanilkové lusky z Madagakaru, odrůda Bourbon. Mletá vanilka je připravená k okamžitému použití do krémů, pudinků, čajového pečiva, zmrzliny a dalších desertů. Originální vanilkový cukr můžeme udělat smícháním 1 lžíce mleté vanilky s 1 kg moučkového cukru.

Použití vanilky v kuchyni

Mimo čokoládu se v Evropě vanilka používala a dodnes používá do množství sladkých jídel, je důležitou součástí čajového pečiva, ovocných i čokoládových dezertů a samozřejmě pudingů a sladkých omáček. Pověstná je samozřejmě vanilková zmrzlina. Do naprosté většiny těchto výrobků se však nepoužívá přírodní vanilka ale mnohem levnější syntetický vanilín. Ten se vyrábí poměrně snadno z dřevěného odpadu v papírenském průmyslu. Čistý vanilín má vůni podobnou přírodní vanilce ale postrádá její jemnou chuť i vůni.

Celou vanilku můžete zpracovat několika různými způsoby:

Můžete jí použít na aromatizaci cukru. Celý lusk dáme na dno cukřenky, zasypeme cukrem krystalem nebo moučkou. Protože cukr snadno absorbuje vůně, za necelý týden již máme krásně vonící cukr. Jeden lusk vám vystačí určitě na 5 kg cukru.

Můžete jí dát do alkoholu jako je rum, medovina nebo vodka opět nechat několik dní aromatizovat. Takový vanilkový rum nebo vodka jsou skvělé do míchaných nápojů i samozřejmě přímo k pití.

2 vanilkové lusky můžeme rozmixovat s 0,5 kg krystalového cukru získat tak 100 % přírodní vanilkový cukr.

Do omáček nebo pudingů se lusk dá do studeného mléka a vyvaří se. Vanilku na závěr samozřejmě vyndáme a po opláchnutí ji můžeme zužitkovat třeba do výše zmíněného vanilkového cukru.

Do těst, nebo tam kde je v receptu mletá vanilka se používá dužina z lusku. Ostrým nožem vanilu podélně rozřízneme a vyškrábneme droboučká černá semínka, která se dále používají.

Lidé se stále více obracejí k přírodě a k přírodním produktům a místo syntetických aroma používají pravou vanilku, mandle nebo pistácie. Mohlo by se zdát, že vanilinový a vanilkový cukr je to samé, ale kdo je jednou ochutnal, poznal veliký rozdíl.

 

 

Zboží zařazeno v kategoriích

Kontakt
Logo
Jana Malá
po - pá 9.00 -17.00 hod
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz