KONTAKTNÍ INFORMACE
Ing. Jana Malá
Juřinka 143
757 01 Valašské Meziříčí
tel. 737 551 994
email: obchod@dobraspizirna.cz
Prodejna:
Obchůdek u Jany
Komenského 1275
75701 Valašské Meziříčí
Otevírací doba:
PO - PÁ 9,00-17,00hod
tel. na prodejnu 702 089 203
Šafrán se používá na obarvení a ochucení rýže, omáček, polévek a těsta. Šafrán namočíme na pár minut do lžičky teplé vody a potom šafrán i s vodou přidáme do pokrmu.
Balení 0,1g
Vaření se šafránem je radost, ale vyžaduje to trochu zkušenosti. Celý šafrán (šafránové nitky) se podobají tobolkám, které uchovávají barevné i aromatické složky rozpustné ve vodě. Pro jejich uvolnění je potřeba šafrán namočit do trochy horké vody (nebo do alkoholu nebo roztoku nějaké kyseliny, ale to v kuchyni příliš nevyužijete). Barvivo i aroma se uvolňují postupně 24 hodin i více (v závislosti na kvalitě šafránu). To je ovšem při běžném vaření dost nevyhovující ale přesto se pokuste vydržet alespoň 20 minut. Do pokrmu se samozřejmě přidá šafrán i s vodou, aroma se potom krásně rozvine a dostane se do celého pokrmu.