KONTAKTNÍ INFORMACE
Ing. Jana Malá
Juřinka 143
757 01 Valašské Meziříčí
tel. 737 551 994
email: obchod@dobraspizirna.cz
Prodejna:
Obchůdek u Jany
Komenského 1275
75701 Valašské Meziříčí
Otevírací doba:
PO - PÁ 9,00-17,00hod
tel. na prodejnu 702 089 203
Solomon Hřebíček celý

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Solomon Hřebíček celýSkladem 8 kscena od 33,00 Kčcena od 28,70 Kč bez DPH
Hřebíček celý
Celý hřebíček má velmi intenzivní vůni a mírně otupující chuť, proto ho používáme s rozvahou. Přidáváme ho do rýže a omáček nebo do svařeného vína.
Balení:
Sáček 20 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.
Kořenka 25 g Kořenka, která je vyrobena z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření. Uzávěry jsou vyrobeny z hliníku opatřené těsněním pro opakované vzduchotěsné uzavření.
Sáček 200 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. NA OBJEDNÁVKU
Anglický název: clove
Latinské jméno:Syzygium aromaticum
Používaná část rostliny: poupata, sušené na slunci.
Chuť a vůně: nasládlé aroma, mírně štiplavé, otupující chuť
Zeměpisný původ: Moluky, Indonésie
Použití:
Silná a aromatická vůně hřebíčku se využívá převážně v kombinaci se sladkými pokrmy a moučníky jako jsou perníky, jablečné dezerty, čajové pečivo nebo nákypy. Celý hřebíček se také používá do punče, svařeného vína i do čajů. Bývá i součástí vonných směsí (pot pourri) spolu se skořicí, badyánem a kardamomem. Při dávkování hřebíčku však musíme být opatrní, protože obsahuje trpké znecitlivující silice. Toho ostatně využívali léčitelé po celém světě. Zvláště při bolestech zubů doporučovali žvýkat hřebíček, který bolest otupoval.
V Číně a Indii se hřebíček však používá s mnohem větší fantazií. Je třeba součástí známé směsi koření pěti vůní, spolu s badyánem, sečuánským pepřem, čínskou skořicí a fenyklem. Tato směs se tradičně používá na přípravu kuřecího a vepřového masa a najdeme ji v pokrmech po celé jižní Číně i v těch nejzapadlejších pouličních stáncích. V Indii je tradiční součástí směsi garam másala a různých druhů karí.
Hřebíček obsahuje velké množství silice eugenol (10 až 20%), která je také silným antiseptikem. Pro jeho desinfekční účinky a potlačování bolesti se přidává do ústních vod a do zubních past a zpracovávají i farmaceutické firmy.