Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

KONTAKTNÍ INFORMACE

Ing. Jana Malá

Juřinka 143

757 01 Valašské Meziříčí

 

tel. 737 551 994

email: obchod@dobraspizirna.cz

 

Prodejna:

Obchůdek u Jany

Komenského 1275

75701 Valašské Meziříčí

Otevírací doba:

PO - PÁ   9,00-17,00hod

 

tel. na prodejnu 702 089 203

  1. Úvod
  2. Koření
  3. Hřebíček celý

Hřebíček celý

Celý hřebíček má velmi intenzivní vůni a mírně otupující chuť, proto ho používáme s rozvahou. Přidáváme ho do rýže a omáček nebo do svařeného vína. Ba... celý popis
Dostupnost
Skladem 5 ks
Velikost balení
cena od 29,00 Kč
od 25,22 Kč
bez DPH
ks
Výrobce:Solomon
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Celý hřebíček má velmi intenzivní vůni a mírně otupující chuť, proto ho používáme s rozvahou. Přidáváme ho do rýže a omáček nebo do svařeného vína.

Balení:

Sáček 60 ml - 20 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.


Kořenka 80 ml - 25 g Kořenka, která je vyrobena z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření. Uzávěry jsou vyrobeny z hliníku opatřené těsněním pro opakované vzduchotěsné uzavření.


Sáček 600 ml - 200 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. NA OBJEDNÁVKU

Anglický název: clove

Latinské jméno:Syzygium aromaticum

Používaná část rostliny: poupata, sušené na slunci.

Chuť a vůně: nasládlé aroma, mírně štiplavé, otupující chuť

Zeměpisný původ: Moluky, Indonésie

Použití:

Silná a aromatická vůně hřebíčku se využívá převážně v kombinaci se sladkými pokrmy a moučníky jako jsou perníky, jablečné dezerty, čajové pečivo nebo nákypy. Celý hřebíček se také používá do punče, svařeného vína i do čajů. Bývá i součástí vonných směsí (pot pourri) spolu se skořicí, badyánem a kardamomem. Při dávkování hřebíčku však musíme být opatrní, protože obsahuje trpké znecitlivující silice. Toho ostatně využívali léčitelé po celém světě. Zvláště při bolestech zubů doporučovali žvýkat hřebíček, který bolest otupoval.

V Číně a Indii se hřebíček však používá s mnohem větší fantazií. Je třeba součástí známé směsi koření pěti vůní, spolu s badyánem, sečuánským pepřem, čínskou skořicí a fenyklem. Tato směs se tradičně používá na přípravu kuřecího a vepřového masa a najdeme ji v pokrmech po celé jižní Číně i v těch nejzapadlejších pouličních stáncích. V Indii je tradiční součástí směsi garam másala a různých druhů karí.

Hřebíček obsahuje velké množství silice eugenol (10 až 20%), která je také silným antiseptikem. Pro jeho desinfekční účinky a potlačování bolesti se přidává do ústních vod a do zubních past a zpracovávají i farmaceutické firmy.

Zboží zařazeno v kategoriích

Kontakt
Logo
Jana Malá
po - pá 9.00 -17.00 hod
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz