Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

KONTAKTNÍ INFORMACE

Ing. Jana Malá

Juřinka 143

757 01 Valašské Meziříčí

 

tel. 737 551 994

email: obchod@dobraspizirna.cz

 

Prodejna:

Obchůdek u Jany

Komenského 1275

75701 Valašské Meziříčí

Otevírací doba:

PO - PÁ   9,00-17,00hod

 

tel. na prodejnu 702 089 203

  1. Úvod
  2. Koření
  3. Zázvor mletý

Zázvor mletý

24g

Zázvor je často používán do sladkého pečiva a sušenek. Pro jeho výraznou chuť se hodí i k přípravě zvěřiny nebo ryb. Zázvor má také v oblibě indic... celý popis
Dostupnost
Skladem 8 ks
21,00 Kč
18,26 Kč
bez DPH
ks
Výrobce:Solomon
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Zázvor je často používán do sladkého pečiva a sušenek. Pro jeho výraznou chuť se hodí i k přípravě zvěřiny nebo ryb. Zázvor má také v oblibě indická a thajská kuchyně do masových a zeleninových směsí.

 

Sáček 60 ml - 24 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.

 

Použití:

čerstvý zázvor se nejvíce používá v čínské, thajské a indické kuchyni. Dává se do tradičních nudlových polévek se zeleninou a kuřecím a rybím masem. Je součástí mnoha druhů čatný (chutney) a karí past, které se používají v celém jiho-asijském regionu (Indie, Thajsko, Vietnam, Čína). Mladý zázvor nakrájený na tenké plátky se přidává i do zeleninových salátů spolu s mladými zázvorovými výhonky.

V Evropě se nejčastěji používá sušený mletý závor a to do pečiva, sušenek a perníků. Jeho výrazné aroma se také používá ke zmírnění nepříjemných pachů u ryb, zvěřiny nebo skopového masa. Drcený zázvor se používá na přípravu punče, svařeného vína a samozřejmě čajů. Je základem známé čajové indické směsi dáta masala, která se nejčastěji připravuje ze zázvoru, hřebíčku, kardamomu, skořice a bílého pepře. Tento čaj se tradičně podává s mlékem a cukrem. V Anglii a Severní Americe jsou také velmi populární zázvorová limonáda a zázvorové pivo.

Dále se můžeme setkat s kandovaným zázvorem, což je kořen konzervovaný cukrem. Takto upravený závor se nejčastěji podává k čaji místo sušenek.

V Japonsku se nejčastěji setkáme s nakládaným závorem. Jedná se o tenké plátky závoru naložené do nálevu z vinného octa. Podává se tradičně k sushi, spolu se sojovou omáčkou a wasabi (velmi ostrá pasta).

Zboží zařazeno v kategoriích

Kontakt
Logo
Jana Malá
po - pá 9.00 -17.00 hod
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.