Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » Koření, sladidla » Solomon Hřebíček celý 200 g


        

Solomon Hřebíček celý 200 g

200g

skladem

 

Velikost balení
naše cena bez DPH: 226,09 Kč (9,16 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
260,00 Kč (10,53 EUR)

do košíku:
  ks  

Celý hřebíček má velmi intenzivní vůni a mírně otupující chuť, proto ho používáme s rozvahou. Přidáváme ho do rýže a omáček nebo do svařeného vína.

Balení:

Sáček 60 ml - 20 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.


Kořenka 80 ml - 25 g Kořenka, která je vyrobena z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření. Uzávěry jsou vyrobeny z hliníku opatřené těsněním pro opakované vzduchotěsné uzavření.


Sáček 600 ml - 200 g Sáček se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Je vyroben z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručuje zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti. NA OBJEDNÁVKU

Anglický název: clove

Latinské jméno: Syzygium aromaticum

Používaná část rostliny: poupata, sušené na slunci.

Chuť a vůně: nasládlé aroma, mírně štiplavé, otupující chuť

Zeměpisný původ: Moluky, Indonésie

Použití:

Silná a aromatická vůně hřebíčku se využívá převážně v kombinaci se sladkými pokrmy a moučníky jako jsou perníky, jablečné dezerty, čajové pečivo nebo nákypy. Celý hřebíček se také používá do punče, svařeného vína i do čajů. Bývá i součástí vonných směsí (pot pourri) spolu se skořicí, badyánem a kardamomem. Při dávkování hřebíčku však musíme být opatrní, protože obsahuje trpké znecitlivující silice. Toho ostatně využívali léčitelé po celém světě. Zvláště při bolestech zubů doporučovali žvýkat hřebíček, který bolest otupoval.

V Číně a Indii se hřebíček však používá s mnohem větší fantazií. Je třeba součástí známé směsi koření pěti vůní, spolu s badyánem, sečuánským pepřem, čínskou skořicí a fenyklem. Tato směs se tradičně používá na přípravu kuřecího a vepřového masa a najdeme ji v pokrmech po celé jižní Číně i v těch nejzapadlejších pouličních stáncích. V Indii je tradiční součástí směsi garam másala a různých druhů karí.

Hřebíček obsahuje velké množství silice eugenol (10 až 20%), která je také silným antiseptikem. Pro jeho desinfekční účinky a potlačování bolesti se přidává do ústních vod a do zubních past a zpracovávají i farmaceutické firmy.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.